Руският президент Владимир Путин дава в момента традиционната си ежегодна пресконференция по

...
Руският президент Владимир Путин дава в момента традиционната си ежегодна пресконференция по
Коментари Харесай

Путин призна, че санкциите на Запада са ударили руската икономика

Руският президент Владимир Путин дава сега обичайна си годишна пресконференция по мотив края на годината, като засегна и тематиката за съветската стопанска система, която съгласно него преодоляла рецесията и тръгнала по пътя на устойчивия напредък. 

" Икономиката пораства, това е явен факт. Няма подправяне (на данни). Брутният вътрешен продукт набъбна с 1,6 %, промишленото произвеждане също набъбна с 1,6 %. Автомобилната индустрия, леката индустрия и селското стопанство регистрираха добър напредък ", увери съветският държавен глава.

" Ние преодоляхме два (икономически) шока - внезапното намаляване на цените на силата и външните ограничавания, или така наречен наказания. Санкциите нямаха толкоз огромно въздействие, колкото цената на петрола, само че въпреки всичко имаха ", призна Путин.

Той се похвали с рекордната зърнена годишна продукция през тази година и акцентира, че Русия се е трансформирала в най-големия експортьор на зърно в света. 

Силният човек в Русия разгласи също, че инфлацията през тази година е стигнала до най-ниските си нива от рухването на Съюз на съветските социалистически републики насам. 

" Нашето развиване стартира да зависи от ден на ден и повече от вътрешното търсене, което е от решаващо значение за всяка стопанска система ", проучва той.

По думите му, управляващите и обществото трябвало да се съсредоточат най-много върху въпроси като развиването на инфраструктурата, опазването на здравето, образованието, актуалните технологии, увеличението на продуктивността на труда.

" Несъмнено, всичко би трябвало да е ориентирано към увеличение на приходите на жителите, на приходите на нашия народ ", настоя съветският президент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР